Dubbele gevoelens bij wedvluchten

We hebben deze week afscheid moeten nemen van een duivenliefhebber in hart en nieren: Fons Brinkman,  de secretaris van onze vereniging. Dat hij deze strijd niet kon winnen, was voor ons al een poos duidelijk, maar toch stemt dit afscheid ons bedroefd.
Ondanks al deze gevoelens gaat het leven en ook het vliegseizoen verder.Zaterdag werd de natourvlucht van Tongeren verplaatst naar Meer, net over de Belgische grens op ruim 150 km. van Hengevelde. Dit vanwege het voorspelde slechte weer op de vlieglijn.
De duiven, waarvan 193 van De Witpen, werden om 13.15uur gelost bij zuidwesten wind. Met een snelheid van ruim 83 km-uur arriveerde de eerste duif om 15.06 uur bij Gerard Wielens, die evenals bij de jonge duiven vluchten de zege voor zich opeiste.

uitslag Meer

Ook was er nog een nationale vlucht met jonge duiven vanuit Mantes la Jolie, een plaats in Frankrijk  op 500 km. van Hengevelde. Het zal niemand verbazen, dat ook deze vlucht een overwinning bij de Witpen werd voor Gerard Wielens.

uitslag Mantes la Jolie