Duivenmarkt 30 maart 2014

Het is onderhand een traditie geworden, de duivenmarkt in Hengevelde.
Wat in 1992 is begonnen als activiteit tijdens ons jubileumjaar, wordt in 2014 al voor de 21ste keer georganiseerd. Ieder jaar komen de trouwe bezoekers naar Hengevelde voor een paar jonge duiven, maar ook komen er ieder jaar weer nieuwe gezichten bij. De duivenmarkt is echt een markt voor de liefhebber met een kleine beurs.
Voor een prikkie een kampioen op de kop tikken: wie droomt daar niet van.
Ook zien we elke keer weer dezelfde mensen, die proberen hun duiven te verkopen. En het allerbelangrijkst is, dat de meerderheid komt voor de gezelligheid, de contacten met collega-liefhebbers, en het “melken”.
Traditioneel wordt er tijdens de markt een bonnenverkoop gehouden van kampioenen uit de regio. Ook uit de rest van Nederland en zelfs uit Duitsland worden er bonnen geschonken.
Dit jaar wordt er voor het eerst een internetveiling via DUIVEN.NET van deze bonnen gehouden. De eindverkoop gebeurt dan tijdens de markt op zondag 30 maart 2014 in ons clubgebouw aan de Needsestraat 2c in Hengevelde (later meer hierover).
Wilt u een indruk krijgen van voorafgaande duivenmarkten, kijk dan onder FOTO’S.