Laon overwinning voor Ineke Pelle

Donderdagavond werden ruim 23.000 duiven in vrachtwagens opgehaald in de verschillende verenigingen van afdeling 9 om te worden vervoerd naar St. Quentin in het noorden van Frankrijk. Hierbij zaten 199 duiven van De Witpen in Hengevelde bij.
Het zat dit weekend allemaal niet mee. In de eerste plaats kon er op de afgesproken plaats niet worden gelost, omdat de losplaats was bezet in verband met een autoshow. Er werd doorgereden naar Laon, een plaats in de buurt van St. Quentin, hemelsbreed op ruim 350 km. van Hengevelde.
Het tweede probleem was het weer. Zaterdag werd al gauw duidelijk, dat het de hele dag geen weer werd om de duiven de lucht in te sturen. Besloten werd om te wachten tot zondagmorgen, waar ze om 10 vóór 8 werden gelost bij een harde zuidwesten wind. Dat de duiven de wind mee hadden, bleek wel uit de gemiddelde snelheid, waarmee de eerste weer in Hengevelde arriveerde. Om 10 over half elf kwam hij aan bij Ineke Pelle, gevlogen met een gemiddelde snelheid van bijna 125 km/uur.

uitslag Laon