Overwinning voor Sjonnie Doornkamp en Gerard Leusink

De eerste dubbelvlucht is al weer verleden tijd. De vijfde vitessevlucht en de eerste dagfondvlucht stonden beide het afgelopen weekend op het programma.

Donderdagavond werden de duiven opgehaald voor de vlucht vanuit Lorris, een plaatsje onder Parijs, dat hemelsbreed op zo’n 560 km. van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 63 duiven van de Witpen meegestuurd.
Vrijdagavond was het inkorven voor de vlucht vanuit Quiévrain, een plaats in België aan de Franse grens waar regelmatig duiven worden gelost en op 286 km. van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 162 duiven vanuit Hengevelde meegestuurd.

De fondvlucht, de vlucht met de grootste afstand, werd gewonnen door een éénjarige doffer van Sjonnie Doornkamp met een gemiddelde snelheid van 87 km/uur. Om 8.30 uur werden de duiven gelost, en om kwart over twee was de winnaar weer thuis.

 

 

 

Iets sneller ging het bij de vitessevlucht vanuit Quiévrain. Daar werden de duiven om 10.30 uur losgelaten en 13.23 uur arriveerde de eerste duif, ook een doffer bij Gerard Leusink. Deze duif haalde een gemiddelde snelheid van 100 km/uur.