Harry Asbreuk en Jan Rupert winnaars wedvluchten

De eerste vlucht met overnachting zit erop. 4 leden van De Witpen hadden in totaal 13 duiven ingekorfd voor deze vlucht vanuit Brive in Zuid-Frankrijk.

Vrijdagmiddag om 14.00 uur werden de manden losgetrokken en konden de duiven aan hun terugreis van 870 km. beginnen. De vroegste duif was weer thuis op zaterdag om 14.36 uur en wel bij Harry Asbreuk. De tweede duif kwam anderhalf uur later in Hengevelde aan bij Sjonnie Doornkamp. Henk Roetgerink moest nog wachten tot 5 uur voordat zijn eerste (de derde in de vereniging) thuis was.

De 191 duiven die niet meevlogen vanuit Brive, werden gebracht naar het Franse Peronne, 362 km. ten zuiden van ons. Omdat de duiven vrijdagavond pas werden opgehaald van de lokalen, dit in verband met Hemelvaartsdag, kwamen de wagens zaterdagmorgen om 5.15 uur aan op de losplaats. Na een rustperiode konden de duiven om 9.00 uur worden gelost.

Met een gemiddelde snelheid van 73 km/uur kwam de vroegste duif wederom aan bij Jan Rupert. Het duurde, ondanks de noordwesten wind, maar 18 minuten voordat alle 48 prijzen waren verdiend.

uitslag Peronne