Bennie Rupert kring winnaar Quievrain

Bennie Rupert heeft afgelopen week een fantastische overwinning in de kring behaald, hier onder het verhaal dat te lezen was in het weekblad “Het Spoor”Bennie Rupert

In kring 2 was het de blauwe jaarling doffer 15.1294936 (le get.) van Ben-nie Rupert uit Hengevelde, die met de eer ging strijken. winnaar is, met dit seizoen al vijf modale prijzen, een van Ruperts beste duiven. Bennie speelt thans met acht weduwnaars, waarvan er vier mee waren op de eendaagse fond (Peronne). Hij is dit seizoen begonnen dubbel weduwschap te spelen, maar is daarmee gestopt, omdat dat volgens hem niet goed wilde lukken. Vorig jaar was de “936” al de beste jonge duif op zijn hok. Bennie begint het seizoen met ongeveer 30 jonge duiven en heeft zijn hokaccommodatie op zijn carport gebouwd. Het kweken gebeurt bij zijn broer Jan elders in het dorp waar hij samenkweek mee doet. De winnaar is een klein-zoon van de Heremans Euro en is via een bon verkregen bij Eijerkamp (Zutphen). De moeder is een rechtstreekse van Loon duivin. Eens per zes weken wordt Nanne Wolff voor een duivencontrole bezocht samen met zijn broer Jan. De duiven krijgen als voeding een mix van Mariman en Beyers vliegmengeling, aangevuld met wat snoepzaad. In de drinkpotten zitten continu wat knoflook teentjes.
2909 duiven van 278 liefhebbers
1. B.J. Rupert, Hengevelde. 2. R. de Vos, Enschede. 3. 10. Jan Duyn, Enschede. 4. 7 Ad van d Veen, Enschede. 5. V Bonnes, De Lutte. 6. R.Timmerman, Lonneker 8. Comb. Kolenbrander, Borne. 9. Comb. Visscher Glanerbrug.