De duivensport is weer begonnen!

We mogen weer! Dat is het bericht dat we maandag 11 mei gekregen hebben vanuit de Duivensportbond.
Aan dit bericht hingen wel strenge protocollen waar wij als duivenvereniging aan moeten
Zo mogen er maximaal 3 personen in het clubhuis aanwezig zijn en worden er schema’s gemaakt voor de liefhebbers op welke momenten zij hun duiven kunnen brengen.
Ook mogen wij geen kampioenschappen vervliegen en hebben wij geen uitslagen maar “Vlucht verlopen”. Er worden geen punten uitgedeeld maar we kunnen wel zien waar we staan tegenover leden van onze vereniging en in grotere verbanden. Voor mensen die de protocollen interessant vinden om door te lezen dat kan op: www.duivensportbond.nl/corona

Desalniettemin zijn we vooral opgelucht en blij dat we weer van start kunnen gaan en kunnen genieten van de aankomsten van onze duiven. Zaterdag 16 mei hadden we de eerste trainingsvlucht waar Arnold Paalman de snelste duif noteerde. Dat de leden van P.V. de Witpen blij waren met het starten van bleek wel bij het inkorven hiervan, alle 15 leden deden hun duiven mee op deze eerste vlucht.
Afgelopen weekend stond de 2e vlucht vanuit Sittard op het programma, wederom met een goede opkomst van de liefhebbers waardoor we een mooie concours konden vervliegen. Met een sterke west zuid westen wind waren de duiven er ook mooi op tijd weer. De eerste duif werd genoteerd door Gerard Wielens en had maar liefst een snelheid van gemiddeld 99 km/u. De duiven vielen als bosjes uit de lucht, dat bleek ook op het vluchtverloop. De 66 duiven die nodig waren voor het vluchtverloop waren in 8 minuten thuis op hun hok.
Bekijk hier het volledige vlucht verslag: Vlucht verloop Sittard 23-5

Omdat we België nog niet in kunnen gaan we vanaf volgende week Duitsland in en zullen onze duiven een vlucht vervliegen vanuit Blankenheim. We hopen wederom op een mooie deelname in onze vereniging.