Het seizoen zit er op!

Het seizoen zit er op.. En wat voor één. Afgelopen seizoen is er één voor in de boeken. Waar alles leek af te stevenen op een mooie duivenmarkt en gezellige bijeenkomst vlak voor het duivenseizoen, werd een week van te voren roet in het eten gegooid door de komst van Covid-19.
Helaas moest de duivenmarkt afgelast worden en dat bleek uiteindelijk nog maar een voorbode voor wat komen ging. Nederland in lockdown, de duiven bleven thuis, het seizoen werd tot nader orde uitgesteld. Waar vele duivenmelkers door het gehele land het seizoen al opgegeven hadden en er niet meer vanuit gingen dat er nog gevlogen zou worden, bleek dit toch het geval te zijn. Er werd een Corona protocol bedacht waardoor duivenvluchten mogelijk waren terwijl de corona regels in acht werden genomen en er een minimaal risico op besmettingen was.

Op het moment van beginnen was iedereen wat sceptisch en waren er veel vraagtekens bij de manier waarop alles moest gaan. Binnen de duivensport is het verenigingsleven ook een belangrijk aspect, liefhebbers praten graag over hun duiven onder het genot van een biertje. Dit was met de eerste protocollen niet nodig, er werden schema’s gemaakt voor het inkorven, men moest met de auto komen, voldoende afstand houden en de kantine bleef gesloten.

Na een aantal weken leek het virus wat in te dammen, de protocollen werden goed gehandhaafd en door het landelijk bestuur van de NPO werd toegestaan om, wanneer het mogelijk was om de corona regels in acht te houden, de kantines weer te openen. Niet op de gezellige manieren zoals wij die gewend waren maar er was toch enige opluchting over het feit dat er weer gezellig een biertje gedronken kon worden voor en na de vluchten.

Al met al kunnen we terugkijken op een vreemd seizoen. Waarin de eerste vluchten voor spek en bonen waren konden we uiteindelijk vanaf de vierde vlucht toch gaan vliegen om kampioenschappen. De kampioenschappen zien er anders uit dan voorgaande jaren, vooral door de vermindering van de vluchten, maar we mogen blij zijn dat we deze uiteindelijk nog hebben kunnen en mogen vervliegen.

Uiteindelijk hebben wij (op 6 verschillende disciplines) nog 30 vluchten kunnen vervliegen. In totaal hebben onze 15 meespelende leden verspreid over deze vluchten 4888 duiven meegegeven. Dat is een gemiddelde van 163 duiven per vlucht.

Aan het einde van het seizoen zijn daarbij ook onze kampioenen bekend geworden deze zijn als volgt:


Alle winnaars gefeliciteerd en tot volgend jaar!