Hennie Averdijk wint vlucht vanuit Quievrain, Arnold Paalalman wint Sermaises!

Afgelopen week konden de duivenmelkers van P.V. de Witpen zich op maken voor twee vluchten. Donderdagavond werden er 58 duiven ingekorgd voor de eerste eendaagse fondvlucht van dit jaar (500 tot 750 km) vanuit Sermaises. Dit ligt ongeveer 540 km hemelsbreed vanaf Hengevelde. Vrijdagavond kon er worden ingekorfd voor de vlucht vanuit Quievrain, hemelsbreed ongeveer 290 km.

Vanwege het slechte weer op zaterdag werden de duiven gelost op zondag. De duiven van de eendaagse fondvlucht kregen om 08.00 het startschot, waar de duiven vanuit Quievrain om 08.30 aan hun terugreis konden beginnen.

De eerste duif die de 290 kilometer vanuit Quievrain wist te overbruggen was een doffer van Hennie Averdijk. Om 11:01 kwam deze aangevlogen met een gemiddelde snelheid van 113 km per uur en was daarmee de snelste van Hengevelde.

De eerste duif die de 540 kilometer vanuit Sermaises wist te overbruggen was een doffer van Arnold Paalman. Om 13:02 kwam deze aangevlogen met een gemiddelde snelheid van 106 km per uur was hij daarmee de snelste van Hengevelde.

De top 10 vanuit Quievrain was als volgt:
1,4. Hennie Averdijk
2,3. Gerard Wielens
5,7 Eduard ter Avest
6. Rudie en Stan ten Thije
8. Arnold Paalman
9. Henk ten Thije

De top 10 vanuit Sermaises was als volgt:
1 t/m 8. Arnold Paalman
9. Henk ten Thije
10. Ronald ten Thije