Vlucht wederom uitgesteld naar zondag, Arnold Paalman laat wederom zien dat zijn duiven in topvorm verkeren!

Afgelopen donderdag werden de duiven ingekorfd voor een vlucht vanuit Chalons en Champagne. Dit ligt op een kleine 400 km vanaf Hengevelde.

Zaterdag konden de duiven niet worden gelost. Waar het weer in Hengevelde en omstreken prachtig was, hing er een koufront boven België met zware bewolking. De lossingscommissie heeft hierop besloten de vlucht uit te stellen naar de zondag, waar de voorspellingen een stuk beter waren.

Dat de weersomstandigheden op de zondag prachtig waren, bleek een goede voorspelling te zijn. De duiven werden al om 07.00 uur losgelaten in het zonovergoten Chalons en Champagne. De duiven moesten een afstand van bijna 400 km afleggen met de wind op hun kop.

De eerste duif die dit wist te doen, was er een van Arnold Paalman. Om 12.08.53 wist deze terug te zijn op het hok met een gemiddelde snelheid van ongeveer 77 km/u tegen de wind in! Een knappe prestatie. De nummer twee en drie waren ook van Arnold waarmee het podium compleet werd gemaakt.

De top 10 van de Witpen was als volgt:
1,2,3,4,5,7,8,9. Arnold Paalman
7,10. Jan Rupert