Twee vluchten, één winnaar. Arnold Paalman zijn duiven verkeren nog altijd in topvorm!

Afgelopen weekend stonden er twee vluchten op het programma. Een midfond vlucht vanuit Dizy le Gros en een dagfond vlucht vanuit Vierzon.

Op donderdag werden er 62 Hengeveldse duiven ingekorfd voor de vlucht vanuit Vierzon. Deze Franse stad ligt op 641 kilometer hemelsbreed vanaf Hengevelde. De duiven werden zaterdagmorgen om 09.45 gelost. In verband met langstrekkende onweersbuien kon dit niet eerder.

Op vrijdag werden er 123 Hengevelde duiven ingekorfd voor de midfond vlucht, ongeveer 340 kilometer hemelsbreed gelegen vanaf Hengevelde. Deze duiven mochten zaterdagmorgen om 8.30 beginnen aan hun terugreis.

De eerste duiven die terug waren in Hengevelde, waren de duiven van de kortere vlucht. Om 12.02 wist de eerste Hengeveldse duif zijn hok terug te vinden. Dit was een doffer van Arnold Paalman. De nummer twee was ook van Arnold, Gerard Wielens maakt de top 3 compleet.

De tweede vlucht bleek een pittige te zijn. Na bijna 9,5 uur vliegen in de brandende zon wist een duivin van Arnold Paalman als eerste het hok te vinden. Samen met een hok genoot kwam constateerde zij haar aankomst om 19.24.56. Haar metgezel klokte om 19.24.56. Om 19.42 kwam de derde duif van Arnold waarmee het podium compleet gemaakt was.

De top 10 van Dizy le Gros was:
1,2,4,6,7,9. Arnold Paalman
3. Gerard Wielens
5. Jan Rupert
8, 10. Hennie Averdijk

De top 10 van Vierzon was:
1,2,3,4,7,8,9. Arnold Paalman
5. Hennie Averdijk
6. Eduard ter Avest
10. Henk ten Thije