Vlucht naar vrijdag, wederom winst voor Arnold Paalman

Afgelopen donderdag konden de duivenmelkers zich opmaken voor de voorlaatste midfond vlucht van dit seizoen.

Dit betrof in eerste instantie een vlucht vanuit Nanteuil le Haudouin, echter werd donderdagavond bekend gemaakt dat de duiven naar Chalons en Champagne gebracht zouden worden en dat de liefhebbers rekening moesten houden met een lossing op vrijdag. Dit in verband met veel (onweers)buien in Frankrijk en België op zaterdag en zondag.

Vrijdagochtend werd rond kwart voor 10 bekend dat de duiven op vrijdag los zouden komen. Dit bleek om 10.00 te zijn. De duiven konden starten aan een 395km lange terugvlucht.

De eerste duif dit dit waar wist te maken was er een van Arnold Paalman. Met een gemiddelde snelheid van 100 km/u wist deze duif de overwinning binnen te slepen om 13.55.56. Ook nummer twee en drie waren voor Arnold waarmee hij het volledige podium wederom bezette.

De top 10 was als volgt:
1,2,3,4,6,7,8,9 – Arnold Paalman
5 – Gerard Wielens
10 – Ronald ten Thije