Arnold Paalman wint dagfond vlucht vanuit Issoudun, Rudie en Stan ten Thije winnen eerste jonge duivenvlucht, Bennie Pelle slaat twee keer toe in één weekend bij het NIC in Lochem!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma, de laatste dagfond vlucht die meetelt in onze vereniging en de eerste jonge duivenvlucht die nog niet voor de kampioenschappen meetelt. Vanwege de geringe deelname aan de overnachtfond zijn liefhebbers genoodzaakt om in NIC’s (Nationaal Inkorf Centrum) in te korven. Dit is een oplossing zodat de vrachtwagens minder kilometers hoeven te maken om overal kleine aantallen op te halen. De overnachtfond houdt in dat de duiven gelost worden op vrijdag en zaterdag terug komen op hun hok.

De jonge duiven konden werden voor hun eerste ‘grote’ lossing naar Beek en Donk gebracht, 100 km hemelsbreed van Hengevelde vandaan. Ze werden gelost om 09.10 uur. Dit is een spannende dag voor de duivenmelkers, omdat de eerste vluchten niet altijd vlekkeloos gaan. Ook Beek en Donk verliep zwaar voor de jonge duiven, de meeste duiven hebben dan ook het hele weekend nodig gehad om thuis te komen. De eerste duif de de weg terug wist te vinden was een jong van Rudie en Stan ten Thije welke na een aantal ererondjes om 10.41.02 op het hok terug was aangekomen.

De vlucht vanuit Issoudun werd ‘s morgens al om 6:45 gelost. Deze duiven konden aan een terugweg beginnen van 672 kilometer. Een flinke kluif! De eerste duif die dit wist te volbrengen was er een van Arnold Paalman. Om 15.46.26 kwam deze op het hok aan na 9 uur vliegen.

Voor de overnachtfond liefhebbers stonden er dit weekend twee vluchten op het programma, Agen en Bressols. Agen is een afstand van 1014 km en Bressols is een afstand van 998 km vanaf Hengevelde. De vlucht vanuit Agen werd gelost om 07.00 op vrijdagochtend en Bressols werd om 13.00 op vrijdagmiddag gelost. Bennie Pelle had zijn duiven op beide vluchten in goede doen en wist bij beide vluchten de eerste van het NIC te pakken. Bennie moest zaterdag vroeg zijn bed uit! Zijn eerste duif van Agen kwam om 04.51.26 in de ochtend terug. Zijn eerste duif vanuit Bressols wist om 11.52.41 het thuisfront te bereiken. Een knappe prestatie van beide duiven! Op Bressols had ook Harry Asbreuk duiven mee, hij zat Bennie op de hielen met zijn eerste duif en klokte op 11.59.36 zijn eerste duif. Ook een klasse prestatie!

De top 10 van Beek en Donk was:
1, 9. Rudie en Stan ten Thije
2,3,4,7. Arnold Paalman
5. Bennie Rupert
6, 10. Gerard Leusink
8. Hennie Averdijk
De top 10 van Issoudun was:

1,2,3,4,5,7,10. Arnold Paalman
6. Hennie Averdijk
7. Henk ten Thije
9. Eduard ter Avest