Hengeveldse liefhebbers laten van zich horen. Goud voor Rudie en Stan ten Thije op Chalons en Champagne, Arnold Paalman wint Tongeren.

Dit weekend wederom 2 vluchten op het drukke programma voor de duivenliefhebbers van Pv de Witpen.

Donderdag werden er 89 duiven gekorfd voor de jonge duivenvlucht vanuit Chalons en Champagne (383 km hemelsbreed) en deze mochten om 08.00 uur aan hun terugreis beginnen. Mooie omstandigheden voor een prachtige vlucht gaf voor enkele liefhebbers in Hengevelde meer dan een gewenst resultaat. Rudie en Stan klokte op 12.40 hun eerste duif, wat achteraf een “steenvroege” duif bleek te wezen en de 2e plek zal pakken in de gehele afdeling. Op de voet gevolgd door Gerard Wielens, welke goed bleek te wezen voor een 6e plek in de gehele afdeling.

De natour vlucht vanuit Tongeren werd pas om 11.00 uur gelost. Hierop waren 244 deelnemende duiven vanuit Pv de Witpen. De eerste duiven in de club dienden zich boven de Slotshoek aan, waar Arnold Paalman met de overwinning aan de haal ging. De plekken 1 t/m 15 werden gezet door duiven van Arnold. Ook dit bleken in het samenspel vroege duiven te zijn.

Top 10 Chalons en Champagne:

1e Rudie en Stan ten Thije
2e-3e-4e-5e-7e-10e Gerard Wielens
6e Hennie Averdijk
8e Jan Rupert
9e Gerard Leusink

Top 10 Tongeren

1 t/m 10 Arnold Paalman