Hennie Averdijk haalt uit op eerste vlucht van het jaar!

Afgelopen weekend was het weer zo ver voor de duivenmelkers uit Hengevelde. Nadat ze vorige week een oefenvluchtje hadden vervlogen, was het dit weekend tijd voor de eerste echte wedvlucht van het jaar.


De duiven werden klaar gemaakt voor een vlucht vanuit Heusden – Zolder in België. Ongeveer 157 kilometer hemelsbreed vanaf Hengevelde gelegen. De duiven mochten meteen hun borst natmaken want ze kregen te maken met een straffe oostenwind.


De eerste duif die zijn weg terug naar het hok vond was een doffer van Hennie Averdijk, welke om 11.11.38 de klep aantikte. Dit bleek uiteindelijk een mooie vroege duif te zijn, want deze duif was ook de snelste van CC6 (samenspel van diverse verenigingen). De snelste van ruim 2100 duiven!


In de vereniging pakte Hennie ook plaats 2, 3, en 4. Een klasse prestatie in het eerste weekend.


De top 10 was als volgt:
1, 2, 3, 4 – Hennie Averdijk
5 – Ronald ten Thije
6, 8 – Bennie Rupert
7, 10 – Eduard ter Avest
9 – Gerard Wielens