Gerard Wielens wint eerste midfond vlucht vanuit Dizy le Gros!

Afgelopen weekend werden de duiven voor het eerst dit jaar op donderdagavond ingekorfd. Dat betekent twee nachten in de vrachtwagen, voor veel jaarling duiven (duiven van een jaar oud) betekent dat de eerste keer met twee nachten. Het was de start van de midfond (middelgrote afstanden vanaf +/- 320 km tot +/- 450 km). 143 duiven werden ingekofd aan de Needsestraat en werden weggebracht naar Dizy le Gros, dit ligt hemelsbreed op 340 km afstand vanaf Hengevelde gezien.

Om 08.00 werden de duiven gelost in het Franse plaatje en konden ze beginnen aan hun terugreis. De eerste die deze afstand wist te overbruggen was een doffer van Gerard Wielens. Na bijna bijna 4 uur vliegen wist deze doffer zich af te tikken met een gemiddelde snelheid van 89 km/u. Met vlak achterzich een hokgenote, welke 9 seconden later op het hok arriveerde. Deze duivin neemt het silver in de vereniging mee naar huis. Het brons was voor Ronald ten Thije die daarmee het podium compleet maakte.


De top 10 was als volgt:
1,2,9 – Gerard Wielens
3,6,7 – Ronald ten Thije
4 – Hennie Averdijk
5, 10 – Jan Rupert
8 – Bennie Rupert