Eduard ter Avest wint Quievrain, Jan Rupert zet goede vorm door op de Dagfond!

Afgelopen weekend stonden er weer twee vluchten op het programma voor de duivenmelkers uit Hengevelde. Op donderdagavond werden er 20 duiven gekorfd voor een dagfond vlucht vanuit Fontenay Sur Eure (Frankrijk), voor de duiven een vlucht van ruim 560km. Op vrijdagavond werden er 123 duiven gekorfd voor een vitesse vlucht vanuit Quievrain welke 285km voor de duiven was.

Op zaterdagmorgen mochten de dagfond duiven als eerste het luchtruim verkennen en werden gelost om 9.15 met een zwakke zuidwestenwind. Voor de duiven een flinke terugtocht. De eerste duif die het terug op het hok was, was er wederom één van Jan Rupert. Om 15.54 na ruim 6,5 uur vliegen kwam deze duif terug en had een gemiddelde snelheid van 84km/u

De uitslag van deze vlucht was als volgt:
1,5,7. Jan Rupert
2. Ronald ten Thije
3,4,6. Eduard ter Avest

De duiven in Quievrain moesten is langer wachten op hun lossing, in verband met de weersomstandigheden op de losplaats werd er gewacht tot 10 uur met het startschot. Ook deze duiven werden met een zwakke zuidwestenwind gelost. De duif die dit het snelste wist te doen was er één van Eduard ter Avest. Om 12.57 kwam deze na een tocht van bijna 3 uur terug op zijn hok met een gemiddelde snelheid van 96,5 km/u.

De top 10 van Quievrain was als volgt:
1. Eduard ter Avest
2,3. Bennie Rupert
4,8. Hennie Averdijk
5, 10. Ronald ten Thije
6,7,9. Gerard Wielens