Gerard Wielens het snelste vanuit Arlon!

Afgelopen donderdag zouden de duiven vanuit Hengevelde de reis maken naar Nanteuil le Houdain (435km), echter werd er een wijziging doorgevoerd vanuit het NPO vanwege de extreme warmte die voorspeld werd op zaterdag in zowel Frankrijk, België als Nederland. Dit resulteerde in een nacht minder mand en een kortere afstand. Vrijdagavond konden de liefhebbers uit Hengevelde hun duiven aanleveren voor een vlucht vanuit Arlon, dit ligt op 285km afstand in de Belgische Ardennen.

Op zaterdag morgen werden de 94 duiven vanuit Hengevelde samen met ruim 13000 andere duiven uit de regio om 7.45 gelost in het zonnige Arlon waar het op dat moment (al) 18 graden was.

De eerste duif die de afstand en de warmte wist te overbruggen was een duif van Gerard Wielens welke om 11.15 na 3,5 uur vliegen zijn hok terug hat gevonden. Hiermee was hij de eerste van P.V. de Witpen. De 2e plek was voor Jan Rupert en Ronald ten Thije maakt met plek 3 het podium compleet.

De top 10 was als volgt:
1,8,9. Gerard Wielens
2. Jan Rupert
3,4,7,10 Ronald ten Thije
5. Bennie Rupert
6. Eduard ter Avest