Bennie Rupert het snelst vanuit Marche en Famenne, Ronald ten Thije snelst vanuit Nevers!

Afgelopen weekend stonden er wederom twee vluchten op het programma voor de liefhebbers van Hengevelde. Een dagfond vlucht vanuit Nevers (630km) en een Vitesse vlucht vanuit Marche en Famenne (235 km). Op donderdagavond werden 18 Hengeveldse duiven ingekorfd voor de dagfond vlucht van Nevers en op vrijdagavond werden er 107 duiven klaargestoomd voor de vlucht vanuit Marche en Famenne.

Op zaterdagmorgen waren het de dagfond duiven die het eerst konden beginnen met hun terugvlucht. Om 6.50 werden de deuren van de vrachtwagens geopend. De eerste duif die de 630km wist te overbruggen was er één van Ronald ten Thije. Deze duif klokte na 7 uur en 20 minuten vliegen het thuisfront aan om 14.12.48 op de voet gevolgd door een duif van Jan Rupert. De derde plek was ook voor Jan Rupert.

De top 5 van Nevers is als volgt:
1. Ronald ten Thije
2,3. Jan Rupert
4. Eduard ter Avest
5. Sjonnie Doornkamp

Voor de duiven van de “korte afstand” begon de terugreis om 7.15. De duiven konden beginnen aan een terugreis met “staartjes wind” waardoor er hoge snelheden gehaald werden door deze duiven. De eerste duif die zijn hok terugvond was een duif van Bennie Rupert. Met een gemiddelde snelheid van 106 km/u was deze duif terug om 9.28.

De top 10 van Marche en Famenne was als volgt:
1, 6, 8. Bennie Rupert
2. Eduard ter Avest
3. Jan Rupert
4, 9, 10. Ronald ten Thije
5. Hennie Averdijk
7. Gerard Wielens