Dubbele overwinning voor Ineke Pelle

De eerste dubbelvlucht is al weer verleden tijd. De laatste vitessevlucht en de eerste dagfondvlucht stonden beide het afgelopen weekend op het programma.

Donderdagavond werden de duiven opgehaald voor de vlucht vanuit Pithiviers, een plaatsje onder Parijs, dat hemelsbreed op zo’n 550 km. van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 124 duiven meegestuurd.
Vrijdagavond was het inkorven voor de vlucht vanuit Chimay, een plaats in België aan de Franse grens dat bekend staat om zijn trappistenbier en op 290 km. van Hengevelde ligt. Op deze vlucht werden 186 duiven vanuit Hengevelde meegestuurd.

Dat de duiven van Ineke Pelle op beide vluchten als winnaar uit de bus kwamen, was mede te danken aan de harde zuidwesten wind. Hierdoor konden zelfs de “sprinters” de grote afstand in relatief korte tijd afleggen.

De fondvlucht, de vlucht met de grootste afstand, werd gewonnen door een doffer met een gemiddelde snelheid van bijna 100 km/uur. Om 7.15 uur werden de duiven gelost, en om 12.46 uur was de winnaar weer thuis.
Nog sneller ging het bij de vitessevlucht vanuit Chimay. Daar werden de duiven om 8.15 uur losgelaten en vóór 11 uur arriveerde de eerste duif, ook een doffer en ook bij Ineke Pelle. Deze duif haalde een gemiddelde snelheid van 105 km/uur.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *