Dubbele overwinning voor Jan Rupert

Er stonden afgelopen weekend twee vluchten op het programma: de laatste vitessevlucht en de eerste dagfondvlucht.  De vitessevlucht werd gevlogen vanuit Chimay, een plaats op 288 km. van Hengevelde.
Deze duiven werden gelost om 8.15uur en na 4 uur kwamen de eerste twee duiven samen terug bij Jan Rupert met een snelheid van 68 km/uur. Ondanks de kopwind werden de 42 prijzen in Hengevelde binnen 20 minuten verdiend.
Heel anders verliep de dagfondvlucht vanuit Salbris in het midden van Frankrijk op 625 km. van Hengevelde. Deze duiven werden zaterdagmorgen gelost om 6.45 uur en na bijna 10 uur vliegen meldde de eerste jaarling doffer zich bij   ( alweer) Jan Rupert. Dat het om een vroeg duif ging, was wel te aan te nemen, want voordat nummer twee in Hengevelde arriveerde bij broer Bennie, waren er al 23 minuten verstreken.  Toch duurde het nog anderhalf uur voordat de 17 prijsduiven binnen waren. Zoals het er nu uitziet (zondagmorgen) is de winnaar van Jan tevens de winnaar van 1914 duiven in de hele kring.

uitslag Chimay
uitslag Salbris

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *