Duivenmarkt 26 maart 2017, Info update deel 4

Duivenmarkt Banner

Voor we beginnen met het voorstellen van de liefhebbers van de verre wedvlucht eerst het volgende. We kregen de vraag of er ook oude duiven verkocht mogen worden tijdens de markt, er mogen zowel oude als jonge duiven verkocht worden en er zijn geen kosten aan verbonden, vanaf 8.00 uur is iedereen van harte welkom en de koffie met krentewegge staat klaar.
Mochten er bedrijven zijn die zich tijdens de markt willen promoten dit kan ook maar dan wel vooraf contact opnemen met Bennie Pelle telefoon 0547-333202 of dewitpenhengevelde@gmail.com

Dennis Borkent uit Rijssen
In 2009 en 2015 had Dennis de eerste van Barcelona in Noord en Oost Nederland, respectievelijk 3e en 50e nationaal en 6e internationaal.
Zijn hok is opgebouwd o.a. met de oude JAN THEELEN duiven uit Buggenum.
De THEELEN-duiven zijn aangeschaft via verschillende liefhebbers zoals Cees v.d. Poel, Martin Vinkeborg, Ronald Geerdink, Wiel Cramers, Sjaak v.d. Velde e.a.
Verder zitten er duiven van Hein van Gurp, Piet de Vogel uit de Monty Boy en uit de Paasborst, van Jan Polder uit een broer en zus van Victoria: 1e en 7e nationaal St. Vincent.
Dennis Borkent is altijd op zoek naar betere duiven uit toppers, die op zijn afstand (1261 km.) Barcelona kop kunnen vliegen, met groot succes dus!
Een unieke kans om topmateriaal te kopen uit het beste wat hiervoor te koop is.

Hennie Otten uit Enter
De meesten van u zullen hem wel kennen als een fervent aanhanger van iriscopie, de ogentheorie. Hij is altijd op zoek naar de beste duiven voor zijn kweekhok. De laatste jaren is hij vooral bezig met het op hoger peil brengen van zijn kleine maar fijne kweekbestand. Door zijn goede relatie met Jelle Jellema is hij in het bezit van meerdere duiven van de Jellema-soort, o.a. zoon van Orion, dochter van Kyara, inteelt van Saffier.
Hennie doet de laatste jaren wat minder vaak mee aan de vluchten, omdat het kweken toch zijn voorkeur heeft. Maar als hij zo nu en dan nog enkele duiven inkorft, weet hij zich regelmatig nog voor in de uitslag te plaatsen.
Hij schenkt ons een zomerjong 2016, waarschijnlijk een doffer: de vader is een zoon van Orion van Jelle Jellema en de moeder is de zus van de 1e nationaal Limoges.

J. Meijer & Zn., Hengelo Gld.

Bij deze Achterhoekse combinatie zitten echte rasduiven van de volgende liefhebbers: o.a. Batenburg, v.d. Merwe, Schellekens, Coen van Haarlem en A. P. Overwater. Er wordt deelgenomen aan de Nationale meerdaagse fond vluchten en aan de ZLU-vluchten. De combinatie Meijer staat jaarlijks bij de kampioenen van het NIC Lochem. In 2016: 5e Onaangewezen middaglossing en 4e Onaangewezen ochtendlossing. Ook slaagt zij erin om de klassieker vanuit Bergerac te winnen. Voor onze verkoop schenken de heren 1 zomerjong 2016 (zeer waarschijnlijk een duivin). Zie bijgevoegde stamboom van zowel de vader als de moeder.
Een duif voor de echte fond liefhebber, klaar voor de kweek.

P. Heikamp & v. Doorn, Zetten.
Piet hoort bij een groep echte fond liefhebbers die dit onderdeel al vele jaren spelen. Hij weet zich al jaren tussen de betere te handhaven. Vele kampioenschappen wist hij al binnen te halen.
Sinds 2013 speelt Piet samen met Marco van Doorn. In 2015 waren de prestaties o.a.: Nationaal Pau ZLU-7e plaats, Bordeaux/Agen 38e -157e enz. tegen 6638 duiven. St. Vincent begon met de 121e nationaal; Marseille 34e en 200e nationaal tegen 3610 duiven. Dit is zeker in Afdeling 8 één van de tophokken op de zware fond. Ook in 2016 wisten ze de nodige prijzen in de wacht te slepen o.a. weer een 38e Nationaal Pau. Eigenlijk hoeft er van dit hok niets meer gezegd te worden. Piet is alom bekend en Marco is ook geen vreemde in de fond wereld. Overigens is onlangs bekend geworden dat Piet en Marco de beste internationale Pau duif over 2 jaar bezitten. Er zijn er al vele u voor gegaan die hier goed geslaagd zijn. Dus pak uw kans!
Nog even voor u samengevat:
In 2016 op de marathon vluchten o.a.:
• 2e criterium der Azen bij Stichting Marathon Noord
• 59e nationaal St. Vincent,
• 51e nationaal Perigueux
• 13e nationaal Albi
Kampioenschappen 2015:
• 13e, 17e 21e asduif fondclub FIANTE totaal
• 7e onaangewezen, 11e aangewezen en 6e keizer FIANTE totaal
• 5e, 7e en 9e asduif afdeling 8 Z.L.U.
• 4e onaangewezen, 6e aangewezen en 4e keizer afdeling 8 Z.L.U.
• 3e onaangewezen N.I.C. Zetten
• 2e onaangewezen, 1e aangewezen en 1e keizer fondclub B.W.R.C.
• 7e Nationaal PAU Z.L.U. 2015

Tonnie Kaspers, Markelo.

Tonnie is wonend in het centrum van het dorp Markelo. Na een rustperiode van 4 jaar pakte hij in 2012 de draad weer op, maar van programmaspeler richtte Tonnie zich volledig op de overnachtfond! Er werd gestart met duiven van Dennis Borkent, ook werd contact gelegd met Jelle Jellema, om zijn systeem te volgen. Met Jelle is in de jaren een maatschap ontstaan en werden gedachten en duiven uitgewisseld. Zie http://www.marathonduivenjournaal.nl /jellejellema,nijverdal
Na een rustige opbouw werd in 2015 het volledige programma afgewerkt binnen het VNCC, dit met de volgende resultaten: 1e, 8e, 11e, 12e, 16e, 17e, 20e, 21e, 23e, 31e, etc. NPO. Het afgelopen seizoen werd rustig een begin gemaakt richting de ZLU vluchten; ook hier met mooie resultaten.
Tonnie schenkt een zomerjong 2017 van kinderen uit top duiven van Jelle Jellema:
de vader is NL14-1933243, de zoon van EVA van Jelle Jellema
de moeder is NL14-1933251, dit is DOLLY van Jelle Jellema
zie beide stambomen van vader en moeder.
Een bon waar de echte fond liefhebber, en zeker de liefhebber van “Jellema-duiven” graag aanspraak op maakt.

Comb. Seelen, Borne
Staan zowel op de Marathon- als de eendaagse vluchten hun mannetje met name het hoge prijspercentage valt hierbij op . Enkele prachtige prestaties dit jaar: St. Vincent 15e, 34e en 85e Nationaal 3 vd 4, Perigueux 10e NPO 100% prijs 6 vd 6, Orange VNCC 41e,51e 68e en 128e Pau Nationaal 140e,283e en 446e 3 vd 4, Agen Nationaal 94e (21.48 uur) en om 23.45 uur de 2e, Barcelona Nationaal 80e. Verder stonden ze regelmatig in de beste week uitslagen in Het Spoor der Kampioenen. In 2016 werden door de Comb. Seelen de volgende kampioenschappen behaald: 7e Nationale Marathon Kampioen OA en 17e Nationale Marathon Kampioen AG. 7e NU Totaal, 9e NU Superprestige. Meerdere fraaie kampioenschappen in Kring 2 Afdeling 9. PIPA ranking: 22e en 53e Asduif oud NL en 42e Asduif Midfond Fond NL, winnaar Marathon Noord Herman van der Velden bokaal.

Rick te Morsche, Wierden
Rick heeft een pracht hok met rechtstreekse topduiven afkomstig van o.a. Harold Zwiers, Arjan Beens, Jelle Jellema, Jan Morsink, Hein van Gurp, Gebr. Limburg en Wim Weerink. Samen met zijn vrienden Hugo Schipdam en Wijan Smit zijn ze eigenaar van het kweekcentrum Pigeons4racing.

Henk Wegh te Lochem.

Henk Wegh uit Lochem presteert al jaren op de grote fondvluchten.
Vooral de vluchten van de ZLU met morgenlossing zijn zijn specialiteit. In het bijzonder de vlucht vanuit Barcelona, waarop hij al meerdere keren zeer vroeg wist te klokken.
O.a. in 2000 2e nationaal en 2e internationaal tegen 26.611 duiven, waar hij één duif mee had; in 2008 de 9e nationaal Barcelona enz.
Hij werd winnaar Barcelonaklassement 1e getekende over de jaren 2000 t/m 2005. Dit alles behaald op een afstand van 1239 km.
Ook op Perpignan wist hij vroege duiven te draaien, o.a. in 2011 de 4e nationaal en 4e internationaal. Deze duivin was ook nog 3e bij het Europameisterschaft in Dortmund in 2012.

Tot zover deze bijdrage. Tot volgende week met de laatste liefhebbers.

1 ping

  1. viagra

    WALCOME

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *