Duivenmarkt 26 maart 2017, Info update deel 5

Duivenmarkt BannerDit keer de laatste bijdrage van liefhebbers die de witpen een warm hart toedragen en voor de verkoop met onze duivenmarkt een bon voor jonge duif beschikbaar hebben gesteld.
Zoals eerder vermeld zal de voorverkoop van de bonnenplaats vinden van 10 tot 24 maart op www.duiven.net. De definitieve verkoop zal plaats vinden op 26 maart a.s tijdens onze duiven markt om circa 10.15 uur.

Ben Pieper Borculo
Ben Pieper speelt al decennia lang aan de absolute top – ook op nationaal vlak. In 2007 vloog zijn toen jaarling doffer, liefst 5 eerste prijzen in groot verband en was daarmee 1e Asduif Nationaal WHZB. Nooit heeft een duif in deze bijna 60-jarige historie van deze competitie zoveel eerste prijzen gewonnen in een seizoen en derhalve werd deze duif naar de gebroeders Herbots getransfereerd. In 2011 kweekte ben nóg een 1e asduif Nationaal WHZB. Dit maal op de halve fond. Gevlogen wordt met duiven van onder anderen Gebr. Herbots, Ad Schaerlaeckens, Koopman, van Dijck, Boeckx, Comb van Aalst en Leo Heremans. Kamp 2016: VNCC. Jong 7e A.G. Bij C.C. de Graafschap: Vit. 5e O.A en 5e A.G, Natour 5e A.G en Snelh: 5e O.A en 2e A.G. en bon waar iedereen mee vooruit kan, voor wie deze geweldige bon een jonge duif uit zijn kwekers.
Comb Kolenbrander uit Borne
De Combinatie Kolenbrander uit Borne heeft afgelopen seizoen een super seizoen
gehad overal waar ze aan meededen werden vroege prijzen gespeeld. Wat o.a resulteerde in de volgende kampioenschappen in kring 2 CC4:
2de aangewezen vitesse
6de onaangewezen midfond – 3de aangewezen midfond
5de onaangewezen fond – 1ste aangewezen fond
3de onaangewezen jong – 6de aangewezen jong
4de onaangewezen keizer fond – 2de aangewezen keizer fond.
Bij de duif kampioenen werden diverse prijzen gewonnen maar met name wil ik noemen de generaal kampioenduif H13-1733974 met 13 prijzen in de CC 4.
U ziet en leest een allround hok waar u alleen maar kunt slagen, en uw hok mee kunt gaan versterken.
Geert Ros uit Delden.
Deze gedreven liefhebber beschikt over een hok met allround duiven. Vanaf de eerste Vitesse staat Geert zijn mannetje maar ook op de overnachtvluchten weet hij elk jaar uit te halen. De uitslagen van de afgelopen jaren resulteerden oa. In een 3e en 7e generaal OA in Kring 2 Afdeling 9. Geert beschikt over duiven van oa. Herman Dijkstra, Freialdenhofen, Jelle Jellema, Benno Kastelein en Amanuel Oz.
Gerrit Ophuis te Hengelo
Wat kun je van deze liefhebber anders vertellen dan dat hij elk jaar weer aan de top van Afd.9 Kring 2, CC4,HCC Hengelo te vinden is, en dit al jaren met een kleine kolonie duiven. Hier een kleine greep uit de behaalde kampioenschappen 2016 in Kring 2 CC4:
5de onaangewezen vitesse – 9de aangewezen vitesse
1ste onaangewezen midfond – 1ste aangewezen midfond
14de onaangewezen jong.
Ook voor Gerrit waren er afgelopen jaar diverse kampioen duiven o.a.1ste duifkampioen midfond verder een 6de en 8ste plaats bij de generaal duiven met 14 en 12 prijzen.
Dit alles wordt al jaren gerealiseerd met zijn oude Dijkstra stam , Koen Minderhoud via M Poelman ,v Loon via Eijerkamp,en Comb. Seelen,Borne.

Jan Leusenkamp te Hengelo.
In Hengelo wordt al jaren gesproken over Jan en zijn top prestaties met duiven.
Al jaren is Jan al bij de kampioenen.en het afgelopen seizoen 2016 was het al niet anders.
De resultaten van het afgelopen seizoen in het kort samen gevat
Afd 9 : 7de Snelheid aangewezen.
Afd 9 kring 2:.Snelheid 3de onaangewezen – 4de aangewezen
Midfond 6de onaangewezen – 9de aangewezen.
Jong 2de onaangwezen – 4e aangewezen
Kring 2 CC4:
8ste vitesse onaangewezen – 4de aangewezen
3de midfond onaangwezen – 5de aangewezen
1ste jong onaangewezen – 2de aangewezen
Ook bij de kampioenduiven komen we hem tegen 6de vitesse- 3de midfond – 1ste jong en 5de generaalduif met 11 prijzen.
Deze resultaten worden behaald met de volgende soorten:Leo Heremans – Peter Stakenburg en Ulrich Lemmens.

Marco Klein Falckenborg uit Beltrum
In 2016 gingen veel jonge duiven verloren een uitzondering hierop was de kolonie van Marco Klein Falckenborg uit Beltrum. Marco heeft in 2015 alle duiven via PIPA verkocht en in april 2016 is er een herstart gemaakt met duiven van de hokken van Combinatie Lin, Enrico Doldersum, Maurice van de Kruk. Tevens zijn er van de eigen kweek (3 koppels van Peter Janssen) nog een aantal jongen aan toegevoegd. Gelijk vanaf de “aftrap” van het seizoen, wisten de duiven zich in het neusje van de uitslag te klasseren. Op Lommel tegen 1.247 duiven weten de duiven zich als volgt te klasseren; 1-9-11-12-16-34-35- enz .
Op Quievrain, de laatste vlucht voor de NPO vluchten, weten zich al 4 duiven binnen de top 10 te klasseren in de sterke CC Achterhoek.
Op 13 augustus staat de eerste NPO vlucht op het programma vanaf Niergnies met bijna 3000 duiven in concours ziet de uitslag alsvolgt. Dat de duiven er klaar voor waren laat de uitslag zien tegen bijna 3.000 duiven: 1-2-8-9-22-23-74-78-80 enz.
Een week later staat de NPO vlucht uit Morlincourt op het programma. Dit is een vlucht met een stevige rugwind. Ook op deze vlucht weten de duiven zich vooraan te klasseren.
De derbyvlucht vanuit Melun wordt door het slechte weer een week uitgesteld. Als tussenvlucht zijn de duiven meegegeven op de natourvlucht vanuit Tienen. Het wordt een pittige vlucht met een wind uit oostelijke richtingen. In de CC Achterhoek wordt het hele podium bezet! 1, 2 en 3 tegen 1.500 duiven. In de kring wordt het 2-3 en 4 tegen ruim 5.000 duiven.
Op de derby Melun werd het ook een dubbele overwinning en werden 6 duiven bij de eerste 10 duiven geconstateerd.
Kortom een seizoen met een weergaloos resultaat! Hieronder een korte samenvatting van de 10 vluchten waar aan deelgenomen werd;
6 overwinningen in de CC Achterhoek
5 teletekstduiven op 3 NPO vluchten
2 dubbele NPO overwinningen in Afdeling 9 NPO Zuid
1e Asduif Jong Kring 3

Frank ter Avest te Haarlo.
Tot slot Frank ter Avest uit Haarlo, Frank heeft vorig jaar weer een herstart gemaakt met de duiven en heeft bij enkele goed spelende liefhebbers in de regio jonge duiven aan geschaft waaronder de soorten van der Pasch, Heremans, Ruitenberg, Koopman en de  Vandenabeele, maar ook bij Pierre en Anneke de Faes uit Baarn en bij enkele liefhebbers uit Belgie o.a bij Leopold Goolen 2de nat. Kampioen jonge duiven werden 15 jonge duiven gehaald ook zitten er duiven van Albert Derwa. Het eerste jaar met de jonge duiven werd redelijk succesvol een 13de plaats onaangewezen jongeduiven in kring 3 CC 4, maar ook bij Frank gingen veel jonge duiven verloren gelijk vele liefhebbers met hem.
Afgelopen najaar werden  nieuwe aankopen gedaan en verhuisden er enkele toppers naar Haarlo, van Loek Sermondt werd de NPO winnaar gekocht alsmede de moeder hiervan, ook werd de “Cirstel” van Berth Knaven gekocht 1ste prijs winnaar van Blois tegen 3107 duiven verder won deze duif een 10 / 4469 – 10 / 2935 – 4 / 11152 en de 20 / 2887 – 30 / 8813 en de 43ste van de 5456 duiven.
Frank stelt een jonge duif beschikbaar uit de NPO overwinnaar van Loek Sermond.

Arend Scherphof Markelo. Bon voor jonge duif in overleg.
Altijd op zoek naar het beste, nee, dat is niet juist. We moeten zeggen het aller beste. De duiven die momenteel de hokken bevolken van deze liefhebber zijn duiven van Fr. Timmermans uit Wehl (zie koop 6), Comb. Visser uit Glaner- brug en duiven rechtstreeks van de Belgische grootmeester Heremans. Talloze liefhebbers presteren uitstekend met duiven die ze van Arend Scherphof kregen. We noemen bijvoorbeeld Andre Maat, die met een duivin, gekregen van Arend, drie jaar achtereen de kampioensduif in zijn vereniging heeft. Ook dit jaar presteerde Arend weer beter. Hij heeft de stijgende lijn te pakken. Geen wonder met de kwaliteit die hier aanwezig is. En dan te bedenken dat hij over niet al te lange tijd hoopt te stoppen met werken en dan meer tijd aan zijn duiven kan besteden. Nou, dan kunnen ze in Goor en omgeving de borst nat maken. Voor wie is het jong uit de geslaagde kruising Timmermans x Comb. Visser uit Glanerbrug? Of wilt u een jong uit de rechtstreekse Heremans duiven? Aan u de keus. Wat een klasse. Doe er uw voordeel mee.

Frans Hummelink uit Vorden. Schenkt ons een jonge duif  ± half mei 2017 .

Frans Hummelink schenkt ons een jonge duif uit zijn blauwe witpen doffer NL12-1323336. Deze doffer won in 2016 de 110e nationaal Marseille, was de eerste in het NIC in Lochem en de 34e in de Fondunie 2000. Ook op Perpignan won deze doffer de 8e prijs in het NIC. Deze doffer is het soort van de Gebr. Bruggeman uit de lijn Orhan. De moeder van de jonge duif is een Van Wanrooy duivin uit de maaskantlijn. Voor verdere afstamming zie bijgesloten stamboom.
Frans korft nooit veel duiven in, maar weet met 1 tot 3 duiven mee bijna altijd zijn prijs te winnen.
In 2015 eindigde hij als 5e in categorie 1 van de Fondspiegel. Dit jaar was hij o.a. kampioen van de Pyreneeënclub.

foto duif hummelink

 

 

 

 

 

 

 

stamboom duif Fr  Hummelink (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de links van de vorige 4 delen:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *