Gebroeders Rupert winnen wedvluchten

Eindelijk is het dan zover. Waar we al wekenlang naar uitkeken: de zomer.  Maar dat wil niet zeggen, dat het voor de duiven ook  een gemakkelijk weekend zou worden. De windrichting  is een heel belangrijke factor binnen de duivensport, en de wind kwam uit de verkeerde hoek. Bij noordoosten wind moeten de duiven er tegen in. Daar komt bij, dat het ineens twee keer zo warm was dan in voorgaande weken, vooral in Frankrijk. Een mens moet hieraan wennen, maar de dieren ook.
Afgelopen weekend werd er vanuit drie plaatsen in Frankrijk  gevlogen: vanuit Chalons-en-Champagne (395 km.), Chateauroux (696 km.)en Cahors (970 km.).
De Midfondvlucht vanuit Cahors, waaraan door de leden van de Witpen met 92 duiven werd deelgenomen, werd een overwinning voor Bennie Rupert. Zijn doffer arriveerde om 15.33uur op zijn hok, nadat hij er een vlucht op had zitten van ruim vijf en een half uur.

uitslag Chalons en Champagne

De tweede vlucht, die vanuit Chateauroux, werd een duidelijke overwinning voor Jan Rupert . Om 7.15 begonnen de duiven waarvan 39 van de Witpen aan hun terugreis. Na 11 uur vliegen arriveerde de eerste duif weer in Hengevelde; deze éénjarige doffer heeft de hele afstand van bijna 700 km. afgelegd met een gemiddelde snelheid van ruim 60 km/uur.

uitslag Chateauroux

De derde vlucht, die vanuit Cahors, was een overnachtingsvlucht. De duiven die aan deze wedstrijd meededen werden vrijdagmiddag om 14.00ur gelost. De eerste duif hiervan arriveerde zaterdagmiddag om 14.49uur bij Harry Asbreuk in Bentelo, en om 15.09uur gevolgd door een duif van Bennie Pelle.

uitslag Cahors

Nu de midfondvluchten voorbij zijn, is ook de eindstand van dit onderdeel bekend:
onaangewezen: 1e Jan Rupert, 2e Stan ten Thije en 3e Hennie Averdijk
aangewezen:  1e Stan ten Thije, 2e Fons Brinkman en 3e Jan Rupert
De beste duif van de midfond is de 1191894 uit 2010 van Stan ten Thije.

eindstand midfond
eindstand midfond duifkampioen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *