Gerard Wielens en Jan Rupert winnen vluchten

Bij de tweede jonge duiven vlucht was het maar de vraag wanneer het voorspelde wolkendek zou breken, en de lucht zover opgeklaard zou zijn, dat de jonge duiven konden worden gelost.
De vlucht was gepland vanuit Maaseik, net over de grens in België, maar door de bewolking werd er gewacht met lossen. ’s Middags is er besloten om de duiven dichter bij huis los te laten en werden ze naar Venlo gebracht. Daar werden ze gelost om 16.15uur.
De eerste 3 duiven kwamen tegelijk om 17.32uur aan bij Gerard Wielens,  waarmee ze ook de eerste drie prijzen wonnen.  Verder eindigden in de top tien:  4e Fons Brinkman, 5e – 6e en 7e Jan Rupert, 8e Ineke Pelle, 9e Bennie Rupert en 10e weer Gerard Wielens.

uitslag Venlo

Ook werd er dit weekend de laatste dagfondvlucht gevlogen vanuit Bourges op een afstand van 644 km. In Frankrijk was de bewolking geen spelbreker en konden de duiven ‘s morgens om 7.15uur al gelost worden.  Met een gemiddelde snelheid van 60 km/uur kwamen de eerste en tweede prijsduif om een paar minuten voor 6uur bij Jan Rupert. Ook prijs 6, 7 en 9 waren op deze vlucht voor Jan. Plaats 3 en 4 worden ingenomen door duiven van Bennie Rupert, de 5e door Ronald ten Thije en de 8e en 10e plaats door Hennie Averdijk.

uitslag Bourges

Hiermee is de eindstand van de dagfond ook bekend:
onaangewezen gewonnen door Jan Rupert, aangewezen door Bennie Rupert en de duifkampioen is een duif van Jan Rupert.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *