Het vliegseizoen is weer begonnen.

Voor iedere duivenliefhebber is het elk jaar weer spannend om te kijken of de kampioenen van het afgelopen jaar het winterseizoen goed zijn doorgekomen. Hoe zullen ze dit jaar gaan presteren? Heb ik een goede selectie gemaakt in mijn hok?
Dat weten we pas achteraf, maar dat is ook de charme van deze sport.Vorige week konden de duiven hun prestaties laten zien tijdens de eerste africhtingsvlucht vanuit Groesbeek. Zaterdag werden de duiven gelost in Deurne, een afstand van ruim 100 km. De weersvooruitzichten waren gunstig, toch duurde het nog tot kwart voor twaalf voordat de duiven van onze kring konden worden gelost. Ze hadden een goed vertrek en na 70 minuten kwam de eerste weer aan bij Bennie Rupert. Deze doffer vloog met een gemiddelde snelheid van 87 km/uur. Ook de tweede duif was er een van Bennie. Binnen 6 minuten waren er van de Witpen 60 duiven terug en waren de prijzen verdiend.
De eerste tien winnaars van deze vlucht zijn: 1e en 2e Bennie Rupert, 3e Ronald ten Thije, 4e Ineke Pelle, 5e, 6e, 7e en 9e Gerard Wielens, 8e Jan Rupert en 10e Chris v.d. Kuil.

Deurne 12-04

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *