Winst voor Jan Rupert en Henk Roetgerink

Het is ieder jaar weer spannend als de jonge duiven voor het eerst worden weggebracht voor een vlucht. Iedere liefhebber traint ze op zijn eigen manier, maar als ze met vele duizenden duiven worden gelost, is het toch wel even anders om de goede weg naar huis te vinden. Dat is ook duidelijk te zien aan de koppels die overvliegen. Ineens is er van zo’n  groep een duif, die zijn vleugels bij elkaar houdt en zich losmaakt van de koppel om naar zijn eigen hok te vliegen. Sommigen vliegen ook verder met de groep mee, en moeten dan later weer terug, omdat ze te ver zijn gevlogen.

Zaterdag werden de 354 duiven van De Witpen samen met alle andere duiven (10.437) uit de kring gelost in Venlo om 10.45 uur. De snelste duif uit Hengevelde overbrugde de afstand van 95 km. en kwam na 84 minuten aan bij Jan Rupert. Na een half uur waren de 89 prijzen verdiend, maar het duurde nog de hele dag, voordat iedere jonge duif zijn weg naar huis terug had gevonden.

uitslag Venlo

Ook werd er nog gevlogen met oude duiven: op  een overnachtfond vlucht vanuit Orange, een plaats in Zuid Frankrijk  op een afstand van ruim 900 km. van Hengevelde. De 4300 duiven van deze vlucht, waarvan er 21 van de Witpen, werden vrijdagmorgen om 7.00uur gelost. De eerste duif die thuiskwam was een duif van 2009 van Henk Roetgerink. Hij kon zijn diertje verwelkomen op zaterdagmorgen om 9.14uur. Dat bij zo’n vlucht de wedstrijd langer open blijft, is te zien aan de uitslag, want de laatste prijsduif kwam binnen om 14.23 uur, dus 5 uur later.

uitslag Orange

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *