Jan Rupert

Jan begon met de duivensport op 22-jarige leeftijd met de duiven van zijn broer, die toch meer voelde voor het voetballen.

Veel liefhebbers zijn op jonge leeftijd begonnen met duiven in een kippenhok, of zoals Jan, in een kanariehok. Toch haalde Jan daarmee met de eerste vlucht een 4e plaats in de vereniging. Zijn vader “gaf niets om duiven”, maar hij was wel de eerste, die de duiven in Hengevelde aan zag komen na een vlucht.

Nadat Jan en Willie zijn getrouwd, gingen de duiven ook mee naar de Bekkampstraat. Hier werd een echt duivenhok neergezet, dat in de loop der jaren steeds werd verbeterd, en nu een hok is geworden, waar de duiven zich kunnen ontwikkelen tot echte kampioenen.

Sinds een paar jaar kan Jan het wat rustiger aan doen. Moest hij er eerder vroeg uit, om vóór het werk zijn duiven nog los te kunnen laten, nu heeft hij de tijd aan zichzelf, en kan hij zelf bepalen, wanneer dat gebeurt.

Jans voorkeur van vluchten gaat uit naar de dagfond: de vluchten van meer dan 500 km, maar waarvan de duiven wel dezelfde dag nog thuis kunnen komen. Afgelopen seizoen is hij dan ook overtuigend kampioen geworden in de vereniging op dit onderdeel.

Twee jaar geleden is Jan gestopt met de overnachtfond, alhoewel hij hierin ook goede prestaties heeft geleverd. In 1998 en in 2002 werd hij beide keren 4e in de Marathon Noord competitie (een wedstrijd van 3 vluchten van ± 1100 km. gespeeld door duivenliefhebbers van boven de grote rivieren). Ook heeft Jan nog een NPO overwinning gehaald in 2007 met een jonge duiven vlucht .

Jan is al bijna van de oprichting af lid van de vereniging. En zolang ik me kan herinneren ook bestuurslid: eerst als penningmeester, later voorzitter en daarna weer als penningmeester.

Dat de Witpen nu kan beschikken over een eigen clubgebouw, is voor een groot deel te danken aan de inzet van Jan. Door het maken van de bouwtekeningen, het inkopen van materiaal, en vooral door zijn enthousiasme, heeft hij, samen met alle leden, ervoor gezorgd, dat in 2000 het gebouw in gebruik kon worden genomen.

Nu Jan met pensioen is, kan hij nog meer genieten van zijn duiven. Wij hopen, dat hij dit nog lang mag blijven doen.

1 reactie

  • david storr op 21 maart 2020 om 09:33
  • Reageer

  Hello Jan
  I won koop 17 Johnny Franken €75
  The bid was on my old email address David Frampton,
  Can you email me Bank details then i will send Bank Transfer
  or i can Pay the money through paypay,
  Greetings
  David

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *