Sjonnie Doornkamp

Sjonnie, besmet met het duivenvirus door zijn vader, begon al op 9-jarige leeftijd samen met vader Wout in combinatie te vliegen. Hij was gek op zijn duiven en hielp zijn vader zoveel hij kon. Maar ook bij hem kwam in de pubertijd de leeftijd van uitgaan, en hierdoor werd de duivensport naar de achtergrond verdrongen. Gelukkig won de sport het van het stappen. Toen Sjonnie begin jaren negentig samen met Karin in Neede ging wonen, kwam er al gauw weer een hokje met duiven. Op de vraag, hoeveel duiven hij had, was zijn antwoord: “Ik ben er een van Doornkamp, en dat zijn liefhebbers van veel duiven.”

In 2004 haalde hij goede resultaten bij de Snelpost in Neede, vooral met zijn fondduiven. Met deze duiven, gekregen van zijn vader, werd hij 3aangewezen op de fond en op de natour, en 2e duifkampioen op de fond. Ook deden zijn duiven het goed op de tentoonstelling. Daar sleepte hij heel wat prijzen in de wacht.

Een paar jaar geleden verhuisde hij weer naar Hengevelde, waar hij achter zijn huis met hulp van zijn zwager een mooi duivenhok timmerde.

Het liefst speelt Sjonnie het hele programma, d.w.z. dat hij aan alle vluchten mee wil doen, maar dan moet je beschikken over een groot koppel duiven. Omdat hij toch een keuze moest maken, heeft hij het aantal duiven drastisch verminderd tot zo’n 20 vliegkoppels, en gaat hij zich meer toeleggen op de verre vluchten, de overnachtfond.

Binnen de vereniging is Sjonnie erg actief: als er een liefhebber met vakantie is, of een paar dagen zijn duiven niet kan verzorgen, staat hij altijd klaar om te helpen. Ook tijdens het inkorven en het afslaan van de klokken zorgt hij er iedere week weer voor, dat de koffie klaar staat en dat het niemand aan iets ontbreekt.

Wij zijn bij de Witpen dan ook erg blij, dat Sjonnie weer in Hengevelde is komen wonen en een positieve bijdrage levert aan onze duivensport.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit (ter bevesteging) *